Landart

Landschapskunst of Landart is een van mijn favoriete bezigheden. Landart is een stroming in de beeldende kunst, welke is ontstaan in de jaren 60 van de vorige eeuw, waarbij kunstenaars in de natuur aan de slag met alles wat er toevallig voor handen is. We maken objecten van takken, stammen, bladeren, schelpen en stenen en laten het als ze klaar zijn, achter in de natuur.

Landart festival

Samen met vakcollega’s heb ik in Vlaardingen een Internationaal Landart festival georganiseerd. In samenwerking met Vriend en collega Jack van der Ende werk ik vaak samen, ook in het buitenland. In april 2018 zijn we naar Zuid Italië geweest voor een workshop Landart in een Agriturissimo. Middenin een olijfboomgaard, waar we ook verbleven en genoten van het eten van Maria Ancona.

Heb je altijd al eens Landart willen doen in een fantastische omgeving? Informeer naar de mogelijkheden. Mail of bel me gerust!

Waardering voor de natuur

De oorsprong van Landart ligt in de groeiende waardering voor de natuur en aandacht voor de gevaren van milieuverontreiniging. Deze richting in de beeldende kunst kwam het eerst voor in de Verenigde Staten waar nog veel afgelegen gebieden zijn waarin kunstenaars hun projecten realiseerden. Landschapskunst, earth-art en earth-works zijn andere namen voor hetzelfde verschijnsel.

Landart reis 2021

Zou je een keer meewillen op reis? In 2021 gaan we naar Kroatië. Laat het weten als je daarover vragen hebt of mee wilt. Neem contact op.

Dit is van een project met mijn collega Heidrun Bjork Johansdottr in Isafjodur in IJsland.

Open chat