ONTWERPTEAM CORSO BOLLENSTREEK

Met ingang van 8 januari 2019 heeft Stichting Bloemencorso Bollenstreek de floral designers Eric Pannenborg en Jack van der Ende aangesteld als het nieuwe ontwerpteam dat de praalwagens ontwerpt voor het corso. Behalve over de praalwagens houdt het ontwerpteam de regie over het decoreren van de luxe en promotiewagens. ‘Deze creatieve samenwerking gaat leiden tot het realiseren van een prachtig corso. Het corso-thema van 2019 “Changing World” is een geweldig leuke uitdaging om verschillende ideeën op los te laten.’

Dagenlang bloemenfeest

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is een voorjaarsbloemenfeest dat meerdere dagen duurt. Alle bollengemeenten, Heemstede en bloemenstad Haarlem zijn betrokken bij het corso. Het hoogtepunt is op zaterdag wanneer het corso van Noordwijk naar Haarlem rijdt. Vrijdagavond rijden de wagens feestelijk verlicht door Noordwijkerhout.

Bloemencorso 2020

Ook dit jaar hebben Jack van der Ende en ik de praalwagens voor het Bloemencorso Bollenstreek ontworpen. Een goede voorbereiding is nodig voor een evenement waar bijna een miljoen bezoekers op af komen en in een paar dagen op de werkvloer gerealiseerd wordt tot het grootste Lentefeest van Nederland.
Helaas mocht dit na 11 maanden voorbereiden en vele besprekingen met arrangeurs, cliënten, leveranciers en de vrijwilligers om tot een topcorso te komen niet doorgaan in verband met het Coronavirus.

Open chat